Zoeken

Wat is een Virtual Assistant (VA) nou eigenlijk?

Bijgewerkt: 19 mrt 2019



Wat is een Virtual Assistant (VA) nou eigenlijk?


Een Virtueel Assistent is een Persoonlijke Assistent die op afstand werkt. Dit kan een man zijn of een vrouw, maar ik ben nog geen mannelijke VA tegengekomen. Een VA levert dezelfde ondersteunende dienst als een Management Assistent of Personal Assistant, maar dan locatie onafhankelijk. Door de technische evolutie is het in deze tijd mogelijk om volledig op afstand te kunnen werken. Met het snelle internet, de Cloud, Skype, het online delen van documenten en allerlei andere slimme online tools is het beroep Virtual Assistant een feit. Het enige wat een VA niet voor je kan doen is koffie halen, maar kan wel een Koffie apparaat en de bonen voor je bestellen. 😊


Er zijn steeds meer hardwerkende ondernemers die tijd te kort komen om ècht creatief aan hun bedrijf te kunnen werken. Er zijn ook veel ondernemers en online bedrijven die hulp kunnen gebruiken, maar geen vaste werknemers in dienst willen nemen. Dan is het inhuren van een Virtual Support een uitkomst. Een Virtueel Support kan ondersteunende taken of routinematige werkzaamheden overnemen. Zo krijg je als ondernemer meer tijd om aan het succes van je bedrijf te werken of om meer tijd te besteden aan jezelf of met de mensen om je heen.


Welke kenmerken heeft een VA


  • Samenwerken is voor een VA bekend terrein, een VA bouwt aan constructieve langdurige persoonlijke relaties waarbij goede communicatie van belang is.

  • Een VA denkt proactief mee om zaken zo efficiënt mogelijk af te handelen en zorgt voor maximale ondersteuning voor jou en je bedrijf.

  • Een VA maakt gebruikt van slimme online toepassingen om efficiënter te kunnen werken èn te communiceren.

  • Een VA gebruikt handige project trackingtools zodat je altijd inzicht hebt in het aantal uren er besteed worden. Beter inzicht dan een assistent die dagelijks naast je zit zelfs.


Wat voor taken kun je zoal bij een VA neerleggen?


De ene VA is de andere niet, er zijn Virtuele Assistenten met heel gespecificeerde expertises zoals Marketing en Communicatie of Technische ondersteuningen, sommige VA’s bieden enkel Administratieve of Secretariële ondersteuning aan, of je hebt VA’s die voornamelijk in één bepaalde branche werken. Maar er zijn ook allround Virtuele Assistenten waarvoor je terecht kunt met uiteenlopende taken zoals Social Media Marketing, Websites bouwen/beheer, Grafisch ontwerpen, Copywriting, taken op HR gebied zoals een vacaturetekst schrijven et cetera; naast de Administratieve en Secretariële ondersteuning die ze bieden. Een assistent waar je met al je vragen terecht kunt en die je zo volledig mogelijk ontzorgt.


Ben je op zoek naar iets waar een bepaalde expertise voor nodig is, dan kan de allround VA deze voor je zoeken. Een allround VA is net als een huisarts, je kunt er overal voor terecht. Ben je op zoek naar een Specialist in een bepaald vakgebied dan kan een VA je doorverwijzen of helpen iemand daarvoor te vinden.


Waarom Virtueel?


Een Virtuele Assistent werkt voornamelijk op afstand zodat zij (of hij) de vrijheid heeft om de eigen tijd in te delen. En (bij wijze van spreken) in een pyjama het werk kan uitvoeren als ze zich een dag niet lekker voelt. Maar het allerbelangrijkste is dat een VA kan werken vanuit een omgeving die voor haar het beste werkt. Ik werk zelf het liefst ongestoord vanuit huis waarbij ik alles bij de hand heb. Hierdoor heb ik meer tijd om effectief te focussen op de taken. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een dagelijks vast ritme waarbij ik investeer in mijn gezondheid en fris aan mijn dag begin, dan voel ik me powerful en energiek. Tussendoor doe ik wat Yogaoefeningen of ga even een frisse neus halen om scherp en helder te blijven.

Denk je dat een Virtuele Assistent iets voor jou is?

Neem dan contact op via lydia@virtual-one.nl


#VirtualAssistant #Goodmood #PersonalAssistant #Freeyourself #Getmoremoney #Creatingtime #GoforSucces #FreelanceAssistant



202 keer bekeken

  +31 (0) 6 42 67 68 30                                                                                       Lydia@virtual-one.nl 

KvK nr. 57519897  - © 2020 designed by